Back to top
Bijgerechten

Sticky sweet gelakte rib eye

Ingrediënten

800 gram rib eye

Voor de saus

1 eetlepel Worcestersaus
150 gram Luikse siroop
35 milliliter appelazijn
25 gram rietsuiker
125 gram ketchup
50 gram honing

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten voor de saus in een steelpan en breng al roerend aan de kook.

Laat de saus gedurende een 5-tal minuten karamelliseren terwijl je blijft roeren, verlaag indien nodig het vuur zodat de saus niet aanbrandt. Haal de saus van het vuur en zet opzij.

Haal de rib eye 30 minuten van tevoren uit de koelkast en leg hem op het warmste plekje van de grill gedurende 8 minuten.

Smeer in met de saus en draai om, bestrijk vervolgens de andere kant van het vlees met de saus.

Laat nog een 8-tal minuten op de grill liggen en serveer.

Keukenbenodigdheden

Barbecue

Bekijk meer gerechten van SPAR