Schorseneren-risotto met scampi en citrusfruit
Bereidingswijze
Verhit 2 el olijfolie in een kookpan en laat de ui en schorseneren hierin stoven. Voeg de rijst erbij en laat deze even meestoven. Blus met de witte wijn en laat deze een beetje inkoken. Voeg er beetje bij beetje de bouillon toe en blijf roeren tot al de bouillon is opgenomen en de risotto gaar is.
Laat het sinaasappel- en pompelmoessap in een kookpan tot de helft inkoken. Roer er geleidelijk 100 g boter doorheen, tot er een crèmige saus ontstaat. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Spoel de garnalen af en laat ze uitlekken, pel ze en verwijder het darmkanaal. Bak de scampi in een pan met de resterende olijfolie. Kruid met zout, peper en limoensap.
Roer net voor het serveren Parmezaanse kaas met de resterende boter doorheen de risotto en breng op smaak met zout, peper en citroensap. Serveer de risotto met de scampi en werk af met schijfjes sinaasappel en pompelmoes.
