Back to top
Hoofdgerechten

Scampi's met ingelegde ananas, avocadosaus & tortilla's

Ingrediënten

24 scampi's (gepeld, schoongemaakt)
1 theelepel mierikswortelcrème
2 eetlepels volle yoghurt
100 milliliter appelazijn
20 gram fijne suiker
8 tortilla's (kleine)
scheutje melk
handvol ijsbergsla (fijngesneden)
2 lente-uitjes (in ringen)
1 bosje koriander
1⁄2 ananas (verse)
1 avocado
olijfolie
peper
zout

Voor de marinade

2 limoenen (het sap)
2 eetlepels koriander (fijngehakt)
1⁄2 theelepel cayennepeper
5 centiliter rum (donker)
1 theelepel currypoeder

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten voor de marinade met een scheut olijfolie. Breng op smaak met zout. Schep er de scampi’s onder. Dek af en laat 30 minuten marineren.

Schil de ananas en snij in kleine blokjes. Verwarm een scheutje water met de appelazijn, suiker en een snuf zout tot de suiker is opgelost. Laat even afkoelen en giet dan over de ananas. Zet koel.

Mix het vruchtvlees van de avocado met de koriander, mierikswortelcrème, yoghurt, een scheutje melk en olijfolie glad. Kruid met peper en zout.

Rijg de scampi’s op spiesjes. Zo kan je ze makkelijker op de barbecue grillen. Bak ze mooi goudbruin en gaar. Verwarm ook de tortilla’s eventjes op de barbecue. Verdeel de ijsbergsla en ingelegde ananas over de tortilla’s. Leg er telkens 3 scampi’s op en werk af met de avocadosaus, lente-uitjes en extra koriander.

 

Tip: 
Geen korianderfan? Vervang door peterselie.

Keukenbenodigdheden

Mixer
Barbecue