Pompoenrisotto met chorizo
Bereidingswijze
Hak de salieblaadjes fijn. Bak de pompoenblokjes in boter en olijfolie op een zacht vuur beetgaar. Voeg de salie toe en kruid met het cayennepeper en zout. Bak ook de blokjes chorizo in wat olijfolie krokant. Laat vervolgens uitlekken op keukenpapier. Bak de shiitake in boter goudbruin. Kruid met peper en zout.
Verwarm de fond. Fruit de sjalot met de look in boter. Voeg de risottorijst toe en roerbak 1 minuut. Giet er in delen de kalfsfond bij. Roer de rijst regelmatig om. De risotto is klaar wanneer de fond volledig opgenomen is.
Zet het vuur uit, voeg een klont boter en de Parmezaanse kaas toe en roer om. Breng op smaak met nootmuskaat en eventueel nog wat peper en zout. Schep er de shiitake, pompoen en krokante chorizo onder.
Verdeel de risotto over de borden en werk af met de pecannoten en een extra blaadje salie en Parmezaanse kaas.