Poké bowl met scampi en avocado
Bereidingswijze
Snij de appel in reepjes. Schil de avocado’s en snij ze in plakjes. Bedruppel de appelreepjes en avocado met 2 el limoensap. Kook de rijst gaar in licht gezouten water.
Fruit de look en het pepertje kort aan in olijfolie. Voeg de scampi’s toe en bak ze mooi roze. Bedruppel met 1 el
limoensap en rasp er wat van de limoenschil over.
Meng de azijn met de suiker, 2 el limoensap en een scheutje olijfolie. Meng dit onder de rijst en laat afkoelen.
Meng voor de dressing de mayonaise met de sambal en 1 eetlepel limoensap. Verdeel de rijst in de kommen. Verdeel er de appelreepjes, komkommer, scampi’s en avocado over. Werk af met de sesamzaadjes en de lente-ui. Ga met de pepermolen over de avocado en druppel er tot slot wat van de sambaldressing over.