Back to top
Overige

Pittige appelchutney

Ingrediënten

4 appels (friszure (Jonagold))
1 rode peper (fijngesneden)
1 ui (gesnipperd)
2 lookteentjes (geperst)
3 centimeters gember (geraspt)
1⁄3 theelepel kurkuma
4 kruidnagels
140 milliliter azijn
120 gram bruine suiker
zout

Bereidingswijze

Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij ze in blokjes.

Meng in een pan de appelen met de ui, gember, look en peper. Voeg de suiker, kurkuma, kruidnagels en een snuifje zout toe. Giet er de azijn bij en breng al roerend aan de kook. Zet het vuur laag en laat in ongeveer 40 minuten indikken.

Doe de hete chutney in schone weckpotten en laat ze omgekeerd afkoelen.

Bekijk meer gerechten van SPAR

brood, broodje, snel brood, gist, bloem, bakkerij, bloem, spar.be
Bijgerechten
Overige
brood, broodjes, krokant, krokante broodtwisters, twister, bakkerij, spar.be
Bijgerechten
Overige
ciabattini, rozemarijn, broodje, Italiaans broodje, brood, mozzarella, apero, hapje, spar.be
Bijgerechten
Overige