Back to top
Overige

Perziksangria

Ingrediënten

2 perziken
1 nectarine
1 sinaasappel (gewassen, in halve schijfjes)
1 citroen (gewassen, in halve schijfjes)
6 basilicumblaadjes
75 centiliter rosé wijn
ginger ale (naar smaak)

Bereidingswijze

Was de perziken en nectarines en snij ze in stukjes van ongeveer 2 cm.

Doe ze samen met de sinaasappel, citroen en de basilicumblaadjes in een grote karaf. Voeg de rosé toe, dek af met plasticfolie en zet minstens 1 uur in de koelkast.

Vul de glazen met ijsblokjes en giet ze voor 2/3 vol met de sangria. Vul de glazen aan met wat limonade  ginger ale om je sangria lekker sprankelend te maken.

Keukenbenodigdheden

Karaf

Wijnsuggesties bij dit recept

Gato Negro rosé 75 cl

Frisse, pittige Chileense wijn met een fonkelende, donkerroze rosékleur. Lekker bij het aperitief, barbecuegerechten en schaaldieren, maar ook bij rood vlees. 

Bekijk meer gerechten van SPAR

3 brie kaasjes met het gezicht van een Halloween pompoen, met confituur / 3 fromages brie avec le visage d'une citrouille d'Halloween, avec de la confiture
Hapjes
Bijgerechten
Overige
Dranken
Overige
Kippenblokjes in een pittige koreaanse kipmarinade die worden gegrild in een hete, ijzeren pan
Hoofdgerechten
Overige