Pasta carbonara met eend, aardpeerchips, gekarameliseerde pecannoten en chocolade
Bereidingswijze
Breng het water met de suiker aan de kook en laat karamelliseren tot een lichtbruine karamel. Meng er de pecannoten door. Schep ze uit de karamel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat uitharden.
Was de aardperen en snij ze in de lengte in dunne plakjes. Bak ze goudbruin en krokant in hete arachideolie. Bak de spekblokjes krokant in een koekenpan. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Meng de eierdooiers en het ei door de Parmezaanse kaas.
Hak de pecannoten in stukken. Giet de pasta af en meng door de spekjes. Meng er ook het kaas-eimengsel door en
breng verder op smaak met peper. Schep de pasta op borden, verdeel er enkele plakjes eendenborst over, bestrooi
met de pecannotenkaramel en schaaf er de chocolade over. Werk af met de aardpeerchips en de peterselie.
Wijnsuggesties bij dit recept
Nero Marone vino d'Italia
Deze Italiaanse, donkerrode wijn heeft heerlijke aroma's van kersen, bosbes, chocolade en rijp zwart fruit. Sappige, zijdeachtige wijn met eikenhints, een lange afdronk en een fruitige finale. Je serveert deze wijn bij rood vlees, wild en kaas.