Back to top
Hoofdgerechten

Parmezaan-kip

Ingrediënten

4 kipfilets
250 gram bloem
2 eieren (losgeklopt)
300 gram wit broodkruim
150 gram parmezaanse kaas (vers geraspte)
veldsla (blaadjes)
Romeinse slablaadje
2 citroenen (het sap)
5 eetlepels olijfolie
boter
peper
zout

Bereidingswijze

Meng het citroensap onder 4 eetlepels olijfolie. Op smaak brengen met peper en zout. Klop de kipfilets plat tot ze nog ongeveer 6 mm dik zijn. Meng 1 theelepel zout en ½ theelepel peper onder de bloem. Meng 125 g Parmezaan onder het broodkruim.

Wentel de kiplapjes in de bloem en haal ze daarna vervolgens door de eieren en het broodkruim. Bak de lapjes 3 minuten aan iedere kant in een beetje boter en olie. Meng de vinaigrette onder de veldsla en de Romeinse sla. Schik de sla op de kiplapjes en werk af met wat extra Parmezaan.

Bekijk meer gerechten van SPAR