Mosselen Andalouse
Bereidingswijze
Maak de mosselen schoon. Snijd de chorizo in stukjes en bak deze zonder vetstof in een grote pan. Snipper de ui en snijd de bleekselderij in kleine stukjes. Voeg deze toe aan de chorizo en bak ze 2 minuutjes mee. Voeg de tomatenblokjes, het snuifje chilipoeder en de wijn toe. Snijd de tomaten in grove stukken en voeg deze ook toe aan de saus.
Zet het vuur middelhoog en voeg de mosselen en de room toe, doe het deksel op de pan en laat de mosselen 5 à 7 minuten koken. Als de mosselen mooi openstaan knijp je een citroen uit boven de mosselen. Serveer de mosselen eventueel met verse peterselie erbovenop.
Wijnsuggesties bij dit recept
Gato Negro rosé 75 cl
Frisse, pittige Chileense wijn met een fonkelende, donkerroze rosékleur. Lekker bij het aperitief, barbecuegerechten en schaaldieren, maar ook bij rood vlees.