Back to top
Hoofdgerechten

Meatlover burger

Ingrediënten

100 gram gehakt (varkens)
300 gram gehakt (runds)
8 speklapjes
4 plakjes cheddar
4 hamburgerbroodjes
4 theelepels pickles
4 kropsla blaadjes (gewassen en gedroogd)
1 ui (groot, in dunne ringen gesneden)
1 tomaat (groot, in plakjes gesneden)

Bereidingswijze

Verhit de barbecue op middelhoog vuur. Meng het vlees in een kom en maak er vier hamburgers van. Wikkel het spek rond de burgers. Gril de hamburgers naar gewenste gaarheid, meestal 3 à 4 minuten per kant voor medium-rare tot
medium. Leg een plakje cheddarkaas op elke burger tijdens de laatste minuut van het grillen, zodat het smelt.

Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en rooster ze kort op de barbecue tot ze licht knapperig zijn. Smeer de broodjes in met pickles. Leg een blaadje sla op de broodjes gevolgd door een plakje tomaat en enkele uiringen. Leg er de burger met cheddarkaas bovenop en plaats de bovenste helft van de broodjes op de belegde burgers.

Keukenbenodigdheden

Barbecue

Bekijk meer gerechten van SPAR