Back to top
Hoofdgerechten

Maaltijdsalade met kip, radijs en mosterddressing

Ingrediënten

400 gram kip (filet)
1 eetlepel sesamzaad
1 bussel radijzen
300 gram veldsla
1⁄2 komkommer
1 avocado
1 mango
boter
olijfolie
peper
zout

Voor de mosterddressing

2 eetlepels witte wijnazijn
2 eetlepels graanmosterd
1 rode ui (gesnipperd)
2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
scheutje olijfolie

Bereidingswijze

Kruid de kipfilets met peper en zout en bak ze in boter goudbruin en gaar.

Meng de rode ui met de witte wijnazijn, mosterd, peterselie en een flinke scheut olijfolie en roer goed door elkaar. Breng op smaak met peper.

Snij de radijsjes in dunne plakjes. Snij de komkommer in reepjes, de mango in partjes en de avocado in plakjes. Doe de veldsla in een schaal. Verdeel er de mango, komkommer, radijs en avocado over. Snij de kip in plakjes en
verdeel over de salade. 

Werk de maaltijdsalade af met de mosterddressing en de sesamzaadjes. Serveer met knapperig stokbrood.