Linzenschotel parmentier
Bereidingswijze
Spoel de linzen onder koud water. Fruit de ui met de look in olijfolie. Voeg de selder en wortelen toe en roerbak 2 minuten. Doe er de linzen, tijm, laurier en rozemarijn bij. Roer er de passata en de blokjes tomaat onder en kruid met het paprikapoeder, cayennepeper en zout. Laat 50 minuten pruttelen onder een deksel tot de linzen zacht zijn.
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af en stamp ze tot puree. Roer er een scheutje melk en een klontje boter onder. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Schep de linzenstoof in een ovenschaal en strijk glad. Schep er de aardappelpuree bovenop en strijk opnieuw glad. Bestrooi met het paneermeel en zet 10 minuten in de oven totdat de korst goudbruin is. Werk af met extra tijmtakjes.
Tip:
Bak 300g gemengd gehakt rul en schep dit onder de linzenstoof voor de vleesvariant.
Keukenbenodigdheden
Wijnsuggesties bij dit recept
Nero Marone primitivo di salento
Een robijnrode Italiaanse wijn met in de neus rijp rood fruit en aromatische kruiden. Deze Primitivo is een fruitige wijn met zoete tannines in een harmonieuze afdronk. Geniet ervan bij mediterrane gerechten, gebraden vlees, pizza of gerechten met blauwe kaas.