Back to top
Hapjes
Voorgerechten

Lenteslaatje met Jonagold en warme geitenkaas

Ingrediënten

200 gram veldsla
2 Jonagold appels
1 venkelknol
100 gram druiven
100 gram gemengde noten (walnoten, amandelen en hazelnoten)
1 takje rozemarijn
snuifje chilipoeder
1 eetlepel olijfolie
4 geitenkaas (ronde)
2 eetlepels rietsuiker
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamicoazijn
peper
zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C.  Snijd de appels en venkel in fijne schijfjes. Halveer de druiven. Rooster de noten met rozemarijn, chilipoeder en zout 5 minuten in een pan met olijfolie. 

Verdeel de rietsuiker over de geitenkaasjes en plaats de ze op een bakplaat. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 5 minuten. 

Verdeel ondertussen de veldsla over vier borden. Leg de plakjes Jonagold, venkel en gehalveerde blauwe druiven bovenop de veldsla. Strooi de geroosterde noten over de salade. 

Meng 2 eetlepels olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout in een kleine kom. Besprenkel de dressing over de salade. Haal de geitenkaasjes uit de oven en serveer bij de salade.