Lasagne met witte champignons
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de champignons in schijfjes. Bak de ui met de geperste look glazig in wat olijfolie. Voeg de champignons toe en bak goudbruin. Roer er de tijm onder en kruid met peper en zout. Zet apart.
Smelt de boter in een diepe pan. Voeg de bloem toe en bak al roerend 2 minuten. Giet er langzaam en al roerend de melk bij tot de saus begint in te dikken. Zet het vuur uit en roer er de helft van de pecorino onder. Kruid met peper en wat zout.
Bedek de bodem van een ovenschaal met een dun laagje van de saus. Bedek met een laag lasagnebladen. Schep er een laag champignons op, bestrooi met wat peterselie en noten en schep er opnieuw een laag saus op. Herhaal. Eindig met een laag saus. Leg er de plakjes mozzarella op en bestrooi met de resterende pecorino. Zet 25 minuten in de oven.
Tip:
Maak de champignons schoon met 'n borsteltje, niet met water!