Back to top
Hoofdgerechten

Kipsaté met homemade pindasaus en basmatirijst

Ingrediënten

300 gram kipfilets
4 eetlepels ketjap manis
1 lookteentje
300 gram basmatirijst
1 theelepel sesamolie
1 eetlepel sesamzaad
1 lente-uitje (in ringen)
zout

Voor de pindasaus:

1⁄2 limoen
1 rode chilipeper
1 lookteentje
1 citroengras (stengel)
2 centimeters gember (verse)
300 milliliter kokosmelk
150 gram pindanoot (geroosterde, ongezouten)
4 eetlepels pindakaas
arachideolie

Bereidingswijze

Pers de knoflook en meng er de ketjap onder. Snij de kip in reepjes en leg ze in de marinade. Laat 15 minuten marineren.

Snij voor de saus de chilipeper en de gember grof. Hak het citroengras fijn. Doe alles, samen met de gepelde look, in een vijzel en stamp tot een geurige pasta. Mix de pindanoten fijn. Verhit een scheutje arachideolie in een wok en roerbak de pasta 1 minuut. Schenk er de kokosmelk bij en laat de saus op een matig vuur inkoken. Voeg de pindakaas en het sap van de limoen toe en roer. Schep er de gemalen pindanoten onder en kruid met zout.

Kook de rijst gaar in licht gezouten water. Rijg de kippenreepjes op stokjes en bak de saté goudbruin en gaar in hete olie. Meng de sesamolie onder de gekookte rijst en werk af met de sesamzaadjes en lente-ui. Serveer de satés met de pindasaus en de rijst.

Keukenbenodigdheden

Vijzel
Mixer
Satéprikker