Haute burger met witte koolsla
Bereidingswijze
Meng het ei, paprikapoeder en de peterselie onder het gehakt en kruid met peper en zout. Verdeel het mengsel in gelijke delen (2 delen per persoon) en vorm er hamburgers van. Verdeel de mozzarella over de helft hamburgers. Leg er de andere hamburgers op en duw de randen goed dicht. Besmeer het vlees met olijfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Laat de uiringen 15 minuten in de azijn weken. Meng alle ingrediënten voor de saus.
Gril de hamburgers langs beide kanten goudbruin op de barbecue. Doe hetzelfde met de ananasschijfjes. Leg de hamberger tussen een broodje en garneer met de avocado, ananas, rucola, ui en tomatenplakjes. Werk af met een lepel van de saus.
Tip:
Lekker met sla van witte kool: Meng 300 g geraspte witte kool met 150 g plakjes radijs, 3 el gehakte bieslook en 2 el mayonaise. Kruid met peper en zout.