Back to top
Hoofdgerechten
Bijgerechten

Hasselback van pompoen

Ingrediënten

1 butternut pompoen
2 eetlepels esdoornsiroop
1 handvol rozemarijntakje
1 handvol tijm
1 knoflook (bol)
olijfolie
peper
zout

Bereidingswijze

Schil de pompoen en snij ze in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten. Leg de twee helften naast elkaar in een ovenschaal, die je eerst met olijfolie hebt besprenkeld.

Maak met een scherp mes inkepingen over de volledige lengte van de pompoenhelften, zorg ervoor dat je de pompoenen niet helemaal doorsnijdt! Besprenkel opnieuw met olijfolie en esdoornsiroop. Breng op smaak met peper en zout. Leg er enkele takjes rozemarijn en tijm bij alsook ook de volledige bol knoflook.

Zet ± 45 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven.

Keukenbenodigdheden

Oven