Hamburger met verse groentjes en huisgemaakte burgersaus
Bereidingswijze
Voor de burgersaus
Meng de ketchup, de mayonaise en de fijngesnipperde ui in een kom.
Meng de droge kruiden in een klein kommetje door mekaar en roer ze dan onder het ketchup-mayomengsel. Proef en voeg naar smaak extra peper en zout toe.
Bewaartip:
Bewaar de burgersaus tot twee weken in de koelkast. Goed doorroeren voor gebruik.
Voor de hamburger
Vet de burgers in met olijfolie en bak ze aan 1 kant goudbruin. Keer ze na 3 tot 5 minuten om. Snij de broodjes door en leg de gesneden kant even in de pan.
Bestrijk de onderste helft met de burgersaus, leg er een plakje smeltkaas op, gevolgd door de burger. Leg hier nogmaals een plakje smeltkaas op en werk af met de gebakken uitjes.
Beleg de hamburger vervolgens met de slag, rode uit, kerstomaatjes en augurk. Schep eventueel nog een lepel burgersaus op de bovenkant van je hamburgerbroodje.