Back to top
Hoofdgerechten

Griekse souvlaki van kip met tzatziki en pitabroodjes

Ingrediënten

500 gram kip (borstfilet, in blokjes)
6 eetlepels Griekse yoghurt
4 pitabroodjes
800 gram kerstomaatjes (in 4 gesneden)
1⁄2 komkommer (in fijne reepjes)
2 lookteentjes (geperst)
1 rode ui (gesnipperd)
1 citroen (sap en zeste)
2 eetlepels oregano (gedroogde)
4 eetlepels olijfolie
dille (verse)
peper
zout

Bereidingswijze

Meng de olijfolie, citroensap en -zeste, gedroogde oregano en helft van de look onder mekaar en leg de kippenblokjes in de marinade. Kruid met peper en zout en zet gedurende 1 uur in de koelkast.

Doe de overige look met komkommer en yoghurt in een kom, meng met 1 el olijfolie en verse dille.

Meng de kerstomaten met de rode ui en kruid bij met peper en zout.

Prik de stukken kip op satés en bak ze goudbruin in de pan terwijl je de pitabroodjes roostert op dezelfde grill.

Serveer de souvlaki met de tzatziki, pitabroodjes en tomatensalsa.

Wijnsuggesties bij dit recept

Ciel&Mer Rosé gris 10°

Deze pittige rosé wijn met een heldere en briljante zalmkleur is bloemig en kruidig in de neus. In de mond neem je exotische aroma’s, roze pompelmoes en fijne tannines waar. Dit is een frisse wijn met een alcoholpercentage van 10°. Past perfect bij het
aperitief, bij de zomerse barbecues en bij Aziatische gerechten.