Gevulde venkel met zalm-chorizospiesje
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de venkelknollen schoon en haal het taaie vel met een dunschiller
weg. Bewaar het venkelgroen. Halveer ze en hol ze wat uit. Snipper het vruchtvlees klein. Blancheer de 8 'schuitjes' 5 minuten in licht gezouten water. Laat goed uitlekken.
Doe de bloemkoolroosjes in een blender en mix fijn tot kleine korrels. Bak de ui zacht in olijfolie. Voeg de paprika en
het vruchtvlees van de venkel toe en bak 2 minuten. Voeg de bloemkoolrijst toe en roerbak 5 minuten. Breng op smaak met de koriander, het komijnpoeder, peper en zout. Schep er de pijnboompitten onder.
Vul de venkelhelften met de bloemkoolrijst. Schik ze in een ovenschaal en druppel er nog wat olijfolie over. Zet 25 minuten in de oven.
Snij de zalm in blokjes. Meng de tijmblaadjes onder een scheutje olijfolie en bedruppel hier de zalmblokjes mee.
Kruid met peper en een beetje zout. Rijg afwisselend op elk stokje 3 zalmblokjes en 3 plakjes chorizo. Bak ze 2 à 3 minuten aan elke kant. Serveer bij de gevulde venkel en werk af met wat venkelgroen.