Gevulde varkensrolletjes met aardappel-rozemarijnspiesje
Bereidingswijze
Steek de barbecue aan. Kook de krieltjes 10 minuten
in gezouten water tot ze net gaar zijn. Giet af en laat
afkoelen.
Verhit olijfolie in een pan, bak de groenten
en zoete ui kort op hoog vuur en kruid met peper en zout.
3 Halveer de varkensmignonettes in de lengte, zodat je 8 dunne
Halveer de varkensmignonettes in de lengte, zodat je 8 dunne
plakjes hebt. Klop de plakjes nog wat platter met een deegroller of
pan. Kruid aan beide kanten met paprikapoeder, peper en zout.
Leg op
elk plakje vlees een sneetje serranoham en beleg met wat van de gebakken
groenten. Rol elk plakje strak op en zet vast met keukentouw of een houten
prikker. Bestrijk rondom met olijfolie en gril indirect op de barbecue. Bak in
ongeveer 10 minuten gaar en keer regelmatig om.
Rits ondertussen
de blaadjes van de rozemarijntakjes, maar laat de blaadjes aan de
top zitten. Hak de losse blaadjes fijn en meng met de gesmolten
boter onder de krieltjes. Breng op smaak met peper en zout.
Rijg de krieltjes aan de rozemarijntakjes en gril ze 10 minuten
op de barbecue. Keer regelmatig om. Serveer de gegrilde
varkensrolletjes met de geurige krieltjesspiesjes en de rest
van de groenten.