Back to top
Hoofdgerechten

Gevulde citroenen met lamsgehakt

Ingrediënten

6 citroenen (biologische)
250 gram lamsgehakt
2 eetlepels peterselie (fijngehakte)
1 rode ui (gesnipperd)
2 selderstengels (fijngehakt)
2 lookteentjes (geperst)
80 gram parmezaanse kaas (geraspt)
100 gram paneermeel
1 bol mozzarella (fijngehakt)
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels Worcestersaus
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels pijnboompitten (geroosterde)
olijfolie
peper
zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer elke citroen in de lengte of snij bovenaan het kapje weg. Schep er met een lepel het vruchtvlees uit.

Meng het gehakt met de peterselie, ui, selder, look, Parmezaanse kaas, paneermeel, mosterd,  Worcestershiresaus en citroensap. Kruid met peper en zout. Vul elke citroenhelft met het mengsel en schik ze in een ovenschaal. Verdeel er de mozzarella en pijnboompitten over, bedruppel met olijfolie en zet 30 minuten in de oven.

Serveer met rijst.

 

Tip: Voorkom een bittere schilsmaak door bij het uithollen een laagje vruchtvlees over te houden. De schil gebruik je om het gerechtje mooi te presenteren, maar is niet eetbaar.

Wijnsuggesties bij dit recept

Rietland Cab.Sauv/Merlot Z-Afr

Rietland cabernet-sauvignon merlot 75 cl

Harmonieuze rode wijn die niet alleen goed combineert bij lamsvlees of belegen kazen, maar ook ideaal is om rustig in de zetel van de genieten. 

Bekijk meer gerechten van SPAR