Back to top
Hoofdgerechten

Frisse venkelsalade met appeltjes, sinaasappel en citrusdressing

Ingrediënten

20 gram pistachenoten (grof gehakt)
1 handvol dragon (fijngesneden)
2 eetlepels citroensap
3 appels (groene)
1 handvol rucola
2 sinaasappels
1 venkel

Voor de dressing

2 eetlepels witte wijnazijn
1⁄2 sinaasappel (het sap)
1 theelepel mosterd
2 eetlepels olijfolie
1⁄2 citroen (het sap)
1 eetlepel honing
peper
zout

Bereidingswijze

Snij de venkel in flinterdunne plakjes. Leg ze in ijswater. Hierdoor worden ze nog knapperiger. Snij de sinaasappelen a vif. Snij de appels in flinterdunne plakjes en bedruppel met wat citroensap.

Meng alle ingrediënten voor de dressing en kruid met peper en zout.

Verdeel de rucola op een groot picknickbord en bedruppel met een beetje van de dressing. Meng de venkel, appel, dragon en sinaasappel met de rest van de dressing. Verdeel dit over de rucola en werk af met de pistachenoten.

Bekijk meer gerechten van SPAR