Curry met spruitjes
Bereidingswijze
Bereid de rijst zoals vermeld op de verpakking. Fruit de ui met de helft van de look glazig in hete olie. Voeg de gember en het citroengras toe en laat even meebakken. Schep er de curry en komijn onder en roerbak 2 minuten.
Doe er de kikkererwten, pompoen, bouillon en kokosmelk bij, breng aan de kook en laat 15 minuten op een laag vuur sudderen.
Blancheer intussen de spruitjes 3 minuten in kokend water. Fruit de resterende look in olie glazig. Voeg de spruitjes toe en roerbak 1 minuut. Schep samen met de koriander onder de curry. Kruid eventueel bij met peper en zout. Serveer met de rijst.
Tip:
Mag de curry wel wat pittiger? Voeg dan wat geraspte gember of chilivlokken toe.
Wijnsuggesties bij dit recept
D'Autrefois chardonnay 75 cl
Romige chardonnay die geurt naar appels en boter. Op z'n best bij gebakken vis, maar ook lekker bij een hapje op het terras.