Back to top
Hapjes
Bijgerechten

Citrus-kippensatés

Ingrediënten

800 gram kip (in blokjes van 2.5 cm)
1 rode paprika (Geblancheerde stukjes)
1 gele paprika
4 uien (klein, in plakken)
1 eetlepel gehakte kruiden

Voor de marinade

2 sinaasappels (sap, geraspte schil)
2 limoenen (sap, geraspte schil)
8 theelepels honing
4 theelepels olijfolie
snuifje korianderpoeder
peper
zout

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten voor de marinade onder elkaar. Leg er de kippenblokjes in en plaats ze 2 uur in de koelkast. Steek de kip samen met zoveel groenten als je zelf wilt op stokjes.

Bak de satés 12-15 minuten op een hete barbecue en borstel ze regelmatig in met de marinade. Bestrooi de kippensatés voor het opdienen met tuinkruiden.

Keukenbenodigdheden

Barbecue

Bekijk meer gerechten van SPAR

pasta, pastasalade, tonijn, vis, kerstomaatjes, barbecue, bbq, kappertjes, kids, fris, zomer, spar.be
Hoofdgerechten
Bijgerechten
mayonaise, mosterd, kookvocht mosselen, mosselen, saus, bijgerecht,sausje, dipsausje, spar.be
Bijgerechten
Overige