Burger van butternut
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de kikkererwten af en laat goed uitlekken. Hussel de pompoenblokjes met de sjalot, look en een scheutje olijfolie. Doe in een ovenschaal, kruid met peper en zout en zet 10 minuten in de oven tot de pompoen zacht is.
Doe de pompoen samen met de kikkererwten, de peterselie- en tijmblaadjes, de pompoenpitten, het citroensap, maïszetmeel, het paneermeel en cayennepeper in een blender en mix glad. Breng op smaak met zout.
Mix voor de saus alle ingrediënten met een staafmixer tot een smeuïge saus. Breng op smaak met zout.
Fruit de rode ui in olijfolie lichtbruin. Blus met de balsamicoazijn en schep er de honing onder. Bak de pastinaakplakjes 5 minuten in hete olijfolie. Voeg de ahornsiroop toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.
Maak met vochtige handen kleine burgers van het pompoenkikkererwtendeeg en bak ze aan beide kanten 5 minuten goudbruin in olijfolie. Snij de broodjes open en bestrijk beide helften met de saus. Verdeel er de groenteburgers, pastinaakplakjes, rode ui en veldsla over en sluit met de bovenste helften. Serveer meteen.