Back to top
Hoofdgerechten

Bloemkoolstoemp met garnalen

Ingrediënten

1 bloemkool (kleine, in roosjes)
4 aardappelen (grote, bloemige)
200 gram grijze garnalen
2 lente-uitjes (in ringen)
2 eetlepels zure room
50 milliliter room
4 kwarteleitjes
2 eetlepels bieslook (fijngehakte)
1⁄2 theelepel nootmuskaat
boter (goede)
peper
zout

Bereidingswijze

Kook de aardappelen samen met de bloemkoolroosjes gaar in licht gezouten water. Kook de kwarteleitjes in 4 minuten zacht.

Giet de aardappelen met de bloemkool af en maak er een grove puree van. Meng er de zure room, de room en een klontje boter onder. Schep er de lente-uitjes onder en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Zet op een bord een serveerring en schep er de puree in. Duw zachtjes aan. Verdeel er een laagje garnalen over en haal de serveerring voorzichtig weg. Doe dit bij alle borden. Pel de eitjes en leg op elk pureetorentje 2 halve kwarteleitjes. Bestrooi met de bieslook, werk af met wat peper en zout en serveer meteen.

Wijnsuggesties bij dit recept

Medusa Viognier

Een elegante, fascinerende wijn met een mooi transparante kleur en zonnige toetsen met een gouden gloed. De aroma's van witte perzik en abrikoos komen naar voren en worden geaccentueerd door een vleugje witte bloemen. De Medusa is een aangename aperitiefwijn die je kan combineren met salades, visgerechten of aziatische gerechten. 

Bekijk meer gerechten van SPAR