Back to top
Bijgerechten

Aziatische wortelnoedels met chili-sojasaus

Ingrediënten

60 gram cashewnoten (grof gehakt)
2 selderstengels (klein gesneden)
1 koriander (bosje, grof gehakt)
1 rode paprika (in reepjes)
4 lente-uitjes (in ringen)
4 wortelen

Voor de chilisaus

1 rode chilipeper (fijngehakt)
1 eetlepel gember (geraspt)
150 gram zonnebloemolie
1 eetlepel bruine suiker
1 lookteentje (geperst)
2 eetlepels sesamolie
60 milliliter sojasaus
1 sjalot (gesnipperd)

Bereidingswijze

Verwarm voor de saus de zonnebloemolie. Voeg de look en peper toe en laat 2 minuten zachtjes bakken. Laat wat afkoelen en meng er de rest van de ingrediënten onder. Zet apart.

Schil de wortelen. Maak met een dunschiller lange, platte slierten van de wortelen. Meng de wortelnoedels met de rest van de groenten en de koriander en schep er de saus onder.

Verdeel de salade over de borden en werk af met de cashewnoten en extra blaadjes koriander.

Bekijk meer gerechten van SPAR

3 brie kaasjes met het gezicht van een Halloween pompoen, met confituur / 3 fromages brie avec le visage d'une citrouille d'Halloween, avec de la confiture
Hapjes
Bijgerechten
Overige
Hapjes
Bijgerechten