Back to top
Hapjes

Avocadofrietjes met aïoli

Ingrediënten

2 avocado's
4 eetlepels tarwebloem
40 gram panko
2 eieren
1 handvol basilicumblaadjes (verse)
chilivlokken
zout

Voor de aïoli

1 theelepel mosterd (scherpe)
2 lookteentjes (geperst)
4 eetlepels mayonaise
1 citroen (sap en zeste)
2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

Meng de mayonaise met citroensap, -zeste, de olijfolie, mosterd en de look. Zet even in de koelkast

Ontdoe de avocado van schil en pit en snijd elke halve avocado in 4 partjes.

Wentel de avocado partjes achtereenvolgens door de bloem, geklutste eieren en panko.

Frituur de avocadofrietjes goudbruin, bestrooi met zout en serveer met de aïoli dip, verse basilicum en chilivlokken.

Keukenbenodigdheden

Friteuse