Asperge- en ricotta soufflé omelet
Bereidingswijze
Splits de eieren. Roer de eidooiers met de room los en kruid met peper en zout. Mix de eiwitten stijf en spatel onder het eidooiermengsel. Roer de ricotta los en kruid met peper en zout.
Bak 1 sjalotje aan in wat olijfolie. Doe er de helft van de asperges bij en roerbak 1 minuut. Giet de helft van het eiermengsel in de pan en laat op een laag vuur, met deksel op de pan, 5 minuten bakken.
Verdeel er de helft van de ricotta over en vouw de omelet dicht. Schuif de omelet op een bord en werk af met wat peper, de Parmezaanse kaas en waterkers. Maak eenzelfde omelet met de resterende ingrediënten.
Tip:
Ook lekker met witte asperges.
Wijnsuggesties bij dit recept
Talamanca sauvignon wit 75cl
Frisse, droge wijn met een hoge dosis citrus, Verfijnd en erg rijp. Heerlijk bij kazen en gevogelte.