Aardappel flatbread met tonijn-witloofsalade
Bereidingswijze
Kook de aardappelblokjes gaar in licht gezouten water. Giet af en stamp tot puree. Voeg de bloem, de oregano en een snuf zout toe en schep goed om. Kneed tot een elastisch deeg. Vorm een bal van het deeg, bestrijk met wat olie, dek af met plastic folie en laat 1 uur rusten.
Kook de eieren hard in 8 minuten. Snij het witloof in dunne reepjes. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes. Meng 2 el olijfolie met het citroensap, de kappertjes, de geperste look, de helft van de bieslook en de mayonaise. Pel de eieren en stamp ze grof. Meng er het witloof, de tonijn en de dressing onder. Kruid met peper en zout. Zet koel.
Maak een 10-tal balletjes van het deeg. Rol ze uit tot dunne schijf en bak ze in een droge koekenpan langs beide kanten goudbruin.
Besmeer elke flatbread met de salade en werk af met een gehalveerd kwarteleitje, de gebakken uitjes en de resterende bieslook.