Back to top

100% kidsproof tips én recepten!

Feesten op kindermaat

De perfecte gastheer of -vrouw heeft ook aan de kids gedacht: met dit menuutje én onze tips maak je er ook voor hen een gezellig & lekker feest van. 

Zo ben jij ster van de dag... en zijn de bordjes zeker leeg!

Tips voor koken met kids

 • Veiligheid boven alles
  Wil je je kinderen met een gerust hard laten kokkerellen. Check dan even of er geen superscherpe messen of hete olie in de buurt zijn. En een oogje in het zeil houden natuurlijk! 
   
 • Niet te perfect
  Probeer er geen restaurantgerechtjes van te maken. Met een hoekje af is even lekker - en daar hebben je kinderen veel meer plezier aan. 
   
 • Neem je tijd
  Snel-snel koken? Da's zoveel minder leuk! Ga aan het kokkerellen op een rustig moment, zonder druk op de ketel. Zo heb je extra veel tijd voor een slappe lach. 
Kids, kerst, keuken, koken, feestdiner, feest, feestmaal, kerstmis

Cocktails voor kids

Ook je kleinste spruit wilt gezellig meetoosten aan de "grote" feesttafel. Deze superleuke en makkelijke mocktails zorgen ervoor dat de kleintjes ook kunnen klinken met een speciaal drankje. 

Hapjes voor kinderen

Ook met een leuk hapje kan je scoren bij de kids. Wat dacht je van pizza's in kerstsfeer, een gevuld hoorntje of churros! Succes gegarandeerd. 

Kerstdiner voor kinderen

Gewone kost in een nieuw, feestelijk jasje? Dat lusten ze wél! Frietjes gemengd met groentefrietjes, kalkoen in de vorm van sushi... Welke ga jij uitproberen? 

Desserts voor kids met kerst

Hét hoogtepunt van het feest: het dessert. Deze selectie kan je perfect een dag op voorhand maken én dat ook nog eens samen met de kinderen. Dat wordt lachen-gieren-brullen en ... genieten! 

brownie, ijs, nieuwjaar, dessert, gebak, feest, spar.be
Desserten
marshmallows, oreo-koekjes, chocolade, frambozen, pistachenoten, nootjes, dessert, zoet, feest, Kerstmis, kids, kidsidea, spar.be
Bijgerechten

Lekkere knutselideeën voor kerst

Verras met allerlei lekkers in het teken van de beste vriend van de Kerstman: Rudolph het rendier. Deze eenvoudige receptjes zijn ook perfect om samen met de kids te maken. 

Rendierenkoekje, koekje, Kerstkoekje, kids, dessert, gebak, speculaas, speculoos, spr.be
Desserten
cheeseburger, kaas, hamburger, Kerstburger, Kerstmis, Kidsburger, kids, kidsproof, burger, spar.be
Hoofdgerechten

Nóg meer kidsproof kerstinspiratie nodig?

Dit zijn de lekkerste, eenvoudigste én meest kidsproof recepten voor kleine en grotere moeilijke eters.

Schol, op een gezond & gezellig 2023!