Back to top

Ook bij SPAR houden we het netjes

De Grote Lenteschoonmaak

SPAR houdt het graag netjes! Daarom dragen we graag ons steentje bij met De Grote Lenteschoonmaak van Mooimakers.

In de periode van 21 maart tot 5 april zal ook jouw favoriete SPAR of SPAR Express deelnemen aan de opruimactie. Wij houden het alvast proper, jij toch ook?

Samen met duizenden vrijwilligers worden de handen uit de mouwen gestoken om het zwerfvuil in de buurt op te ruimen en zo het straatbeeld van dorp, gemeente of stad proper te maken.

Wij doen er alvast alles aan om de omgeving rond de winkels en de ingang zwerfvuilvrij te maken! Zo ruimen we geregeld onze parking op en proberen we vuilbakken aan de ingang te voorzien.
 

Maar voor een optimaal resultaat, hebben we ook jouw hulp nodig!
 

Het vaakst aangetroffen aan onze winkels:

Maak jij je schuldig aan het ‘droppen’ van één van volgende items? Wees kritisch over je gewoontes en help het milieu een handje!

 • Verpakkingsresten & kassatickets
  Blikje leeg, appel gesmaakt en kassaticket niet meer nodig? We voorzien aan onze winkels zo veel mogelijk vuilnisbakken, zodat je dit netjes kan opruimen. Maak er gebruik van, je SPAR-winkelier én het milieu danken je!
 • Sigarettenpeuken
  Rokers gooien hun peuk vaak aan rioolputjes, vanuit de veronderstelling dat dit beter is dan op de grond of in de vuilnisbak. Helaas is dit niet de beste oplossing. Peuken bevatten veel schadelijke stoffen die tot 500 liter grondwater kunnen vervuilen. En het duurt tot wel 15 jaar voor een peuk in de natuur afgebroken is!
   
 • Algemeen zwerfvuil & hondenpoep
  Opgelet, want een GAS-boete voor sluikstorten of het niet opruimen van hondenpoep kan je in de meeste gevallen tussen de 71 en de 150 euro kosten, met een maximumboete van 350 euro! Je eigen afval opruimen, loont dus wel degelijk…
   

Niet enkel lenteschoonmaak op straat, maar ook thuis!

Draag je steentje bij en kijk ook eens voor je eigen deur. Geen blikjes, papiertjes, peuken meer te bespeuren? Top gedaan! 

Dan is nu het ideale moment om volledig te gaan voor die heerlijke lentegeur in huis! Heb je wat extra motivatie nodig? Ga dan naar je favoriete SPAR of SPAR Express voor heerlijk geurend poetsgerief. De lenteschoonmaak is het moment bij uitstek om een nieuwe allesreiniger te proberen, een nieuwe zwabber aan te schaffen … en niet te vergeten: mét flashy huishoudhandschoenen door het huis te vliegen!

 

READY, SET & GO!

Om je te helpen bij deze lenteschoonmaak geven we je enkele tips mee waardoor jouw huis blinkt in no time:

 • Zet de radio extra luid. De schoonmaak zal een stuk sneller en beter gaan met een muziekje op de achtergrond.
 • Als je een nieuwe zak in je stofzuiger plaatst, zuig eerst een half schepje waspoeder op. Zo zal je na het stofzuigen merken dat het hele huis fris ruikt.
 • Maak je kinderen of man-/ vrouwlief warm om je mee te helpen! Dat kan je doen door er een spelletje van te maken. Wie kan er het snelst de ramen wassen, zonder strepen?
 • Werk kamer voor kamer af. Als je overal tegelijk aan begint, staat je hele huis overhoop en word je al moedeloos bij de gedachte dat alles straks weer op z’n plaats moet.
 • Vervang al je niet te dure spullen in huis zoals wc-borstels, je douchegordijn, kussens en versleten badmatjes. De lenteschoonmaak is veel meer dan alles eens grondig poetsen. Eigenlijk moet deze taak ervoor zorgen dat je hele woning in een fris voorjaarsjasje wordt gestoken.