Back to top

Zo maak jij er een geslaagde driekoningen van!

3 musts voor Driekoningen

Op 6 januari wordt er op veel plaatsen in ons land Driekoningen gevierd. 's Middags smullen we van een heerlijke Driekoningentaart en dan trekken de kids de straat op, verkleed met mantels en kronen. Zingend van deur tot deur om centjes of snoepgoed te verzamelen.

Met deze tips maak je van Driekoningen een superleuke dag. Organiseer een heuse bake-off in eigen keuken, ga met de kids mee de straat op en… vergeet de boon niet te verstoppen!

 

Driekoningentaart

Ooit al eens een echte “Galette des Rois” gemaakt? Of geproefd? Met dit eenvoudige recept maak jij makkelijk je eigen Driekoningentaart… om mee te pronken!

Wie de boon heeft, krijgt het kroontje en mag koning(in) zijn.

Wist je dat: de traditie van de boon in de taart afstamt van het verhaal van de Germanen. Zij mochten in de 12 nachten na Kerstmis geen peulvruchten eten, vandaar dat de boon op 6 januari de bijzondere status van talisman kreeg.

Driekoningen, Frangipanetaart, 6 januari, SPAR.be

Makkelijke driekoningen-outfit: van gewaad tot kroon

Natuurlijk willen kleine kapoenen driekoningen gaan verkondigen en ervoor beloond worden. Laat de kids dan ook zelf hun driekoningenoutfit samenstellen. Zo kan je (fleece-)dekens gebruiken als gewaad, een mooie sjaal is de perfecte tulband. Want verkleden is zo leuk. Lekker warm, ook!

En een kroon? Die knip je uit stevig papier. Om je hier een handje bij te helpen, kan je hier je eigen driekoningenkroon downloaden. Printen, knippen, kleuren & klaar!

Driekoningen Kroon, Driekoningen, kroon, knutseltip, SPAR.be

Tips om van deur tot deur te gaan

  • Het kan erg koud zijn op 6 januari. Zorg dus voor een lekkere winterjas onder het koninklijk gewaad… En vergeet de dikke sokken niet!
     
  • Neem een koekje of stuk fruit mee voor onderweg. Want van zingen, krijg je honger! Lekkere tussendoortjes om mee te nemen vind je hier. 
     
  • Zijn de kinderen nog te jong om alleen over straat te gaan, van deur tot deur? Ga met hen mee, maar blijf op een afstand. Zo kan je een oogje in het zeil houden, terwijl de kinderen toch zelfstandig kunnen aanbellen.
     
  • Spreek op voorhand af welke route jullie nemen, en hoe lang jullie weg zullen zijn. Zo vermijd je teleurstellingen.
Driekoningen, SPAR.be

Maak er een fijne driekoningen van!