Zoete kaneelbroodjes met kardemom
Bereidingswijze
Los de gist op in de lauwe melk. Kluts het ei los. Meng de bloem met de helft van het ei en een snuf zout door
elkaar. Roer het melkmengsel door de bloem en kneed tot een samenhangend deeg. Leg het deeg in een
kom, dek af met een keukenhanddoek en laat 45 minuten rusten.
Rol het deeg op een bebloemd werkblad uit tot een lap van ongeveer 30 X 40 cm. Roer de bruine suiker, het
kaneel- en kardemompoeder door de gesmolten boter. Bestrijk over de hele deeglap. Rol het deeg vanaf de
lange kant op tot een ‘worst’ en druk de naad een beetje aan. Snij de rol in plakken van ongeveer 2,5 cm. Doe
wat extra bruine suiker in een kommetje en dip elk plakje er even in. Leg ze op een met bakpapier beklede
bakplaat en laat nog afgedekt 20 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de broodjes in 25 minuten gaar en goudbruin. Haal ze daarna uit de
oven, keer ze om en laat afkoelen.
Roer de poedersuiker met een scheutje water los. Meng er de zure room onder. Bestrijk er royaal de kaneelbroodjes mee.