Back to top
Hapjes

Varkensrilette

Ingrediënten

500 gram varkensnekken
100 gram gerookte spekblokjes
2 plakjes gezouten spek (dikke lappen)
600 gram reuzel ((varkensvet))
2 eetlepels tijmblaadjes (verse)
1⁄2 liter witte wijn
peper
zout

Voor erbij

sneetje brood (geroosterd)
cracker
augurk
zilveruitje

Bereidingswijze

Snij de varkensnek en de lappen spek in stukken. Verwarm 500 g reuzel in een diepe pan. Voeg al het vlees, de wijn en de tijm toe en laat 5 uur zachtjes pruttelen. Roer regelmatig.

Kruid met peper en zout als het vlees uit elkaar valt. Giet overtollig vocht weg, maar zorg ervoor dat het vleesmengsel sappig blijft.

Schep de rilette in een gesteriliseerde pot en druk stevig aan. Giet er een laagje van de resterende reuzel over, sluit de pot en zet 2 dagen in de koelkast. Serveer samen met het brood, de crackers, augurkjes en de zilveruitjes.

Bekijk meer gerechten van SPAR