Back to top
Hapjes

Toast van bierbrood met radijssalsa en rosbief

Ingrediënten

300 milliliter wit bier (blond, La chouffe)
1 eetlepel mierikswortelcrème
500 gram zelfrijzende bloem
2 eetlepels volle yoghurt
100 gram zure room
8 plakjes rosbief
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel zout
olijfolie
peper
zout

Voor de salsa

2 lente-uitjes (in ringen)
1 bussel radijzen
1 limoen (het sap)
2 stengels selder
1 lookteentje
2 theelepels honing
2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
3 eetlepels munt (fijngehakt)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een broodbakvorm of cakevorm in met olie. Doe de bloem in een kom en meng er het zout onder. Voeg een scheutje olijfolie, het bier, en het paprikapoeder toe en kneed tot een samenhangend deeg.

Vorm een broodje van het deeg en leg dit in de bakvorm. Zet 1 uur in de oven.

Roer de yoghurt en mierikswortelcrème onder de zure room. Kruid met peper en zout en zet koel. Was de radijsjes en snij ze in partjes. Snij de selder in boogjes. Meng beide groenten met de lente-ui, het geperste teentje look, de munt en peterselie. Klop een dressing van het limoensap, de honing en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Giet bij de salsa en schep alles goed om. Zet koel.

Haal het gebakken brood uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster. Snij het vervolgens in 8 dikke sneden. Schep op elke snede 2 el van de radijssalsa. Beleg met een plakje rosbief en druppel er het mierikswortelsausje over.

Keukenbenodigdheden

Oven