Back to top
Dranken

Theepunch met whiskey

Ingrediënten

2 groene thee (zakjes)
200 milliliter whisky
1 liter water
100 milliliter agavesiroop (of honing)
8 citroenschijfjes
1 sinaasappel (het sap)
1⁄2 citroen
2 tijmtakjes (+ extra om af te werken)
2 kaneelstokjes
2 kruidnagels
1 steranijs
ijsblokjes

Bereidingswijze

Breng het water samen met de stokjes kaneel, steranijs, de kruidnagels en de tijm aan de kook. Laat een kwartiertje sudderen.

Zet het vuur uit en laat er de theezakjes tot 5 minuten in trekken. Giet de thee daarna door een zeef. Laat afkoelen en meng er de agavesiroop of honing, de whiskey, citroen- en sinaasappelsap onder. Meng alles goed door elkaar.

Vul de glazen met ijsblokjes en giet er de punch in. Werk af met een schijfje citroen en een takje tijm .

Bekijk meer gerechten van SPAR