Rundscarpaccio met radijsjes en waterkerssausje
Bereidingswijze
Snij de radijsjes in kleine blokjes. Meng er de munt, azijn en suiker onder. Kruid met peper en zout. Roer goed en zet opzij.
Bak het sjalotje met de geperste look in olijfolie zacht. Dompel 2/3de van de waterkers 1 minuut onder in kokend gezouten water. Giet af. Doe de waterkers, samen met het gebakken sjalotje, de cashewnoten en de mascarpone in een blender. Kruid met peper en zout en mix glad.
Verdeel de rundscarpaccio over de borden en strooi er de gehakte radijsjes over. Druppel er het waterkerssausje over en werk af met de resterende waterkers.
Keukenbenodigdheden
Wijnsuggesties bij dit recept
360° rosé tendre Val de Loire 75cl
Zomerse fonkelende lichtroze rosé. Lekker fris en verleidelijk fruitig met een aangename zachte afdronk en een elegant aroma van aardbei, framboos en een hint van rozenblad. Heerlijk bij salade niçoise, sushi, zalm en geitenkaas, BBQ of gewoon lekker als
aperitief.