Back to top

Kers(vers) op je bord

Watertanden mag! Want de kersen staan weer volop in bloei. Het vruchtvlees van de kers is een veelzijdig kookmaatje. Van een zoet dessert tot een smaakmaker voor heerlijke sauzen en salades. Zoet of zuur, kers of kriekje. De eeuwenoude vrucht verliest in België zeker niet aan populariteit. Zelfs gedroogd –in cornflakes – en in vloeibare variant smullen we met z’n allen van de kersrode heerlijkheden. En dankzijBelgische speler Bel’Orta ben je ook dit kersenseizoen verzekerd van de lekkerste exemplaren bij je SPAR. Aanvallen maar!

 

Kersenfeitjes:

  • Kersen zijn lid van ... de pruimenfamilie. Interessante familiebanden! De familieleden krijgenhet gezelschap van de perzik en de abrikoos.
  • Kersen zijn rijk aan antioxidanten en vitamines. Je vindt er voldoende vezels, vitamine C en K en kalium in terug. Een gezonde steenvrucht dus.
  • De meeste kersenword en met de hand geoogst. Door de kwetsbaarheid van de vrucht zorgt de teler weleens voor fluwelen handschoenen bij de pluk.