Back to top
Desserten

Opgerolde frambozentiramisu

Ingrediënten

500 gram frambozen
125 gram aalbessen
6 zakje vanillesuiker
190 gram mascarpone
300 gram rietsuiker
2 eetlepels vanille-extract
6 eieren (gesplist)
120 gram suiker
25 gram amandelpoeder
95 gram bloem
150 gram witte chocolade (in stukjes)
1 theelepel boter
3 eetlepels room
rode voedingskleurstof
poedersuiker

Bereidingswijze

Klop 4 eierdooiers samen met de suiker tot een licht een luchtig mengsel.Meng er beetje bij beetje de bloem en het amandelpoeder onder.

Klop 4 eiwitten tot stijve pieken en vouw ze onder het eiermengsel.Verdeel het deeg over een bakplaat met bakpapier en plaats deze 12 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.

Haal de biscuit uit de oven en leg hem tussen 2 vochtige handdoeken.Mix de resterende eierdooiers, het vanille-extract, 4 zakjes vanillesuiker en de rietsuiker luchtig.

Mix er daarna de mascarpone onder. Meng de resterende vanillesuiker onder 375 gram frambozen.Bestrijk de biscuit met het mascarponemengsel en strooi er de gezoete frambozen op. Stevig oprollen.

Warm de room op en laat de chocolade en boter er in smelten. Roer er enkele druppels kleurstof onder. Bestrijk hier de rollade mee.

Klop de resterende eiwitten op. Wentel hier de aalbessen en 1 doosje frambozen in. Haal ze daarna door de poedersuiker en schik ze op de stronk.

Werk verder naar hartenlust af. Plaats de tiramisu minstens 5 uur in de koelkast.

Keukenbenodigdheden

Oven

Bekijk meer gerechten van SPAR