Back to top
Hapjes
Bijgerechten

Mini-kiphamburger met avocado

Ingrediënten

2 eetlepels bieslook (fijngehakte)
2 bollen mozzarella (in plakjes)
8 hamburgerbroodjes (mini)
1⁄2 theelepel cayennepeper
1 theelepel paprikapoeder
600 gram kippengehakt
3 eetlepels mayonaise
1⁄2 citroen (het sap)
2 eetlepels room
handvol rucola
1 lookteentje
2 avocado's
1 ei
peper
zout

Bereidingswijze

Snij het vruchtvlees van de avocado’s in plakjes en bedruppel met citroensap.

Meng de bieslook en het ei onder het gehakt. Kruid met peper, zout en paprikapoeder. Vorm kleine hamburgers van het gehakt en grill ze gaar op de barbecue. Snij de broodjes open en leg ze met de snijkant 2 minuten op de barbecuegrill.

Meng de look en de cayennepeper onder de mayonaise. Beleg de broodjes met plakjes avocado, mozzarella en een burger. Schep er een lepeltje van de mayonaise op en werk af met de rucola. Sluit de broodjes.

Keukenbenodigdheden

Barbecue

Bekijk meer gerechten van SPAR

Bijgerechten
Overige
vis, calamaris, inktvis, quinoa, salade, zogghiu, barbecue, bbq, lunch, quinoasalade, spar.be
Hoofdgerechten
Bijgerechten
Aardappel, kruidenkaas, barbecue, bbq, bijgerecht, veggie, vegetarisch, kids, spar.be
Bijgerechten
Overige