Midden-Oosterse plank
Verras je gasten met de Midden-Oosterse plank. Deze kleurrijke plank bevat een breed palet aan smaken.
Ontdek de heerlijke halloumi frietjes, edamamebonen, hummus, linzen,... Klaar voor een geweldige smaakbeleving?
Bereidingswijze
KLEURRIJK SLAATJE
Snijd een beetje munt en peterselie fijn en meng onder wat komkommer- en tomatenblokjes, de fijngesnipperde rode ui, de granaatappelpitten, sap en zeste van een limoen, za’atar en kruid met peper en zout.
FRIETJES VAN HALLOUMI
Snijd de halloumi in frietjes. Meng er de bloem met een snuf za’atar en een snuf paprikapoeder en wentel de halloumifrietjes er 1 voor 1 in. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de frietjes goudbruin langs alle zijden.
EDAMAMEBOONTJES MET BICKY UITJES
Breng een pot water aan de kook, zet het vuur uit en leg de inhoud van een zak edamamebonen 3 minuten in het water. Doe de bonen in een kommetje en werk af met bicky ui, zwart sesamzaad en sesamolie.
PLATBROOD PIZZA MET AUBERGINES
Snijd de aubergine doormidden en besprenkel de snijvlakken met wat olijfolie. Kruid met peper en zout, en kerf de aubergine in. Schuif wat plakjes look in de inkepingen en draai de
aubergine in aluminiumfolie. Leg in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 50 minuten.
Snijd het naanbrood in reepjes en schuif deze de laatste 10 minuten bij de aubergine
in de oven.
Neem de aubergine uit de oven en haal met behulp van een lepel het vruchtvlees eruit. Doe het vruchtvlees met look in een blender en voeg peper en zout toe. Blend een paar keer stevig.
Verdeel het auberginemengsel over de naanbrood reepjes, brokkel er de feta over en werk af met wat munt, fijngesnipperde rode ui en granaatappelpitten.
GEITENKAASRODE BIET SPREAD
Schep de geitenkaas-rode biet spread over in een mooi kommetje en werk af met de gehakte pistachenootjes, een snufje sumac, wat fijngehakte peterselie en zeste van een citroen.
DAHL LINZEN
Doe de dahl van linzen in een mooi kommetje en werk af met granaatappelpitten, grof
gehakte walnoten en zeste van limoen.
MASCARPONE-FETA DIP
Schep de dip van mascarpone over in een mooi kommetje. Maak in het midden van de dip een rij komkommerrolletjes en werk rondom de rolletjes af met geroosterde pijnboompitten,
olijfolie, za’atar en fijngesnipperde rode ui.
HUMMUS
Meng de kikkererwten met de ras el hanout en schuif gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. Schep de hummus over in een mooi kommetje en werk af met de krokante kikkererwten, witte sesamzaadjes, sesamolie en verse munt.
Wijnsuggesties bij dit recept
Lux sparkling brut 11,5° 1,5L
Deze Spaanse 'sparkling wine' gemaakt volgens de Charmat methode, is zuiver lichtgeel van kleur met glanzende gouden tinten en heeft een evenwichtige en fruitige smaak. Dankzij zijn zachte bubbels is hij zeer lekker als aperitief en past hij perfect bij wit vlees en vis. Deze magnum-fles is ideaal voor uw feest.