Back to top
Hapjes
Overige

Krokante ajuinbloem met pittige dressing

Ingrediënten

3 uien
100 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
140 milliliter wit bier (pilsbier)
frituurolie
1⁄2 theelepel paprikapoeder
lookpoeder (mespunt)
peper
zout

Voor de dip:

4 eetlepels mayonaise
1 citroen (het sap)
1 chilipeper (fijngehakt)
2 eetlepels bieslook (fijngehakte)

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten voor de dipsaus en zet koel. Pel de uien en snij de topjes van de boven- en onderkant weg. Leg ze op een snijkant en snij 8 verticale evenwijdige en ondiepe snedes in de uien, maar snij niet volledig door. Maak de partjes voorzichtig los zodat er een bloem ontstaat.

Meng de bloem met het bakpoeder, paprika- en knoflookpoeder. Kruid met peper en zout. Giet er het bier bij en klop tot een glad beslag.

Verwarm de olie tot 180°C. Haal de uien door het beslag en bak ze goudbruin in de frituurolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Geef er de dipsaus bij.

Keukenbenodigdheden

Friteuse

Bekijk meer gerechten van SPAR

ei, eiersalade, smeersalade, lunch, picknick, brunch, pasen, spar.be
Bijgerechten
Overige
Smeersalade, tonijnsla, lunch, picknick, ontbijt, vis, tonijn, spar.be
Bijgerechten
Overige
hummus, bieten, bietenhummus, dipsaus, tapas, aperitief, healthy, powerfood, spar.be
Hapjes
Bijgerechten
Overige
Crackers, amandel, healthy, amandelcrackers, powerfood, spar.be
Hapjes
Bijgerechten
Overige