Back to top
Hapjes
Bijgerechten
Overige

Knoflook brood met kaas en spek

Ingrediënten

120 gram gerookte spekblokjes
100 gram oude kaas (geraspt)
1 brood (lang, bruin of wit)
2 lookteentjes (geperst)
2 lente-uitjes (in ringen)
1 eetlepel provençaalse kruiden (gedroogde)
100 gram boter (gesmolten)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Snij het brood in de breedte en de lengte in (maar snij niet helemaal door) zodat er een ruitpatroon ontstaat.

Meng de geperste look onder de gesmolten boter. Verdeel 2/3de van de kaas, het spek en lente-uitjes tussen de sneetjes van het brood. Giet er de lookboter over en bestrooi met de Provençaalse kruiden en de resterende
kaas.

Wikkel het brood in aluminiumfolie en leg het 3 minuten boven de hete kolen. Verleg het daarna naar de indirecte kant van de barbecue en laat nog 25 minuten bakken.

 

Tip:
Ook lekker met brood dat al wat ouder is.

Keukenbenodigdheden

Oven
Aluminiumfolie

Bekijk meer gerechten van SPAR

Bijgerechten
Overige
vis, calamaris, inktvis, quinoa, salade, zogghiu, barbecue, bbq, lunch, quinoasalade, spar.be
Hoofdgerechten
Bijgerechten
broodje, boterham, bbq, barbecue, veggie, vegetarich, lunch, avocado, guacamole, spar.be
Hoofdgerechten
Overige