Back to top
Hapjes

Klassieke kerstkrans

Ingrediënten

10 plakjes salami (Italiaanse, flinterdun, gerold tot roosjes)
125 gram mozzarellabolletjes
300 gram kaas (blokjes, mix)
8 plakjes mortadella
8 plakjes pancetta
1 handvol rozemarijntakje (verse)
2 eetlepels granaatappels (pitjes)
1 handvol kerstomaatje
150 gram olijven (mix)

“Gewone” hapjes krijgen zoveel meer flair als je ze op een originele manier presenteert. Een beetje extra aandacht, hier en daar wat kleur, en je gasten kunnen er niet afblijven!

Bereidingswijze

Neem een groot rond wit bord en plaats een klein kommetje in het midden. Schik tussen de rand van het bord en het kommetje alle ingrediënten totdat er geen witruimte meer over blijft.

Werk het geheel tot slot af met enkele takken verse rozemarijn en hoopjes granaatappelpitten. Haal voorzichtig het kleine kommetje weg.

Tip:
Leg eerst de grote items op de plank en daartussen de kleinere hapjes. Zo ziet het er heerlijk ongedwongen uit.