Homemade granola parfait met skyr
Deze granola-yoghurt parfait is het perfecte ontbijt: de combinatie van zelfgemaakte granola, eiwitrijke yoghurt en lekkere vruchten is niet alleen lekker en evenwichtig, maar ook super voedzaam!
Bereidingswijze
Voor de granola
Verwarm de oven voor op 190°C. Meng alle droge ingrediënten voor de granola in een kom. Overgiet met de arachideolie en meng goed.
Stort het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de granola in ongeveer 20 minuutjes krokant in de oven. Roer halverwegen even om.
Laat de granola afkoelen op de bakplaat en bewaar koel in een afgesloten bokaal.
De parfait
Doe een laagje granola in de kommetjes. Druppel er een beetje honing over en schep er een lepel skyr op. Herhaal en eindig met een laagje granola.
Werk de granola-skyr parfait af met gedroogde of verse vruchten, zoals frambozen en blauwe bessen. Serveer meteen.
Tips ter variatie
- Gebruik skyr met een smaakje
- Voeg wat kaneel toe
Bewaartip:
Je kan de droge granola tot wel 3 weken bewaren!