Hartige brunchdriehoekjes
Bereidingswijze
Snij de champignons in plakjes. Bak het sjalotje met de look in olijfolie glazig. Voeg de champignons toe en bak goudbruin. Zorg dat al het vocht verdampt is. Kruid met peper en zout. Laat de spinazie in olijfolie slinken. Knijp er al het vocht uit en snij klein. Meng dit samen met de gehakte amandelen onder de champignons. Zet apart.
Bak het spek in een droge koekenpan krokant. Laat afkoelen en meng er dan de blokjes appel en feta onder. Snij de gerookte zalm klein en meng er de ricotta en de lente-ui onder. Kruid met peper.
Vouw het filodeeg open en snij er repen van 7 x 22 cm uit. Schep een eetlepel van één van de vullingen op het onderste gedeelte van elke reep en vouw op tot driehoekjes. Bestrijk de randen met eiwit om de driehoekjes dicht te kleven. Doe hetzelfde met de rest van het deeg en de vullingen.
Frituur de driehoekjes 5 minuten in hete frituurolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer meteen.