Back to top
Voorgerechten
Bijgerechten

Griekse salade

Ingrediënten

1 eetlepel yoghurt
2 eetlepels citroensap
2 theelepels oregano (gedroogd)
1⁄2 theelepel mosterd (Dijon)
1 rode paprika (in dunne reepjes)
2 tomaten (in partjes)
1⁄2 komkommer (in schijfjes)
1 rode ui (in halve ringen)
12 olijven (zwarte en groene)
150 gram feta
1 brood ciabatta (in sneetjes)
4 eetlepels olijfolie
2 lookteentjes (geraspt)
peper
zout

Bereidingswijze

Verhit 2 eetlepels olie met de helft van de geraspte look en bak hierin de sneetjes brood.

Klop de rest van de olie en look samen met de yoghurt, citroensap, oregano en mosterd tot een romige dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de groenten over een schaal en werk af met de kruiden, de feta en de olijven.

Bekijk meer gerechten van SPAR